20/3/18

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ ενάντια στα "νέα" Θρησκευτικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών
Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται,
σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων.

Η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης με την διαφορετικότητα. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ολετήρες του Έθνους. Οι μοιραίοι και θλιβεροί εκείνοι "Έλληνες" που χωρίς να διαθέτουν την ανάλογη λαική νομιμοποίηση πασχίζουν να μετασχηματίσουν τη νεοελληνική κοινωνία επί το διαστροφικότερο και διεθνιστικότερο. Οι κρημνιστές των πάντων. Οι θεράποντες της "πολιτικής ορθότητας" και του "πολυπολιτισμού". Ιδεολογικά διεστραμμένοι μέχρι μυελού οστέων, τράφηκαν στα νειάτα τους με τα μαρξιστικά και διεθνιστικά περιττώματα και τώρα κοπρίζουν πάνω στα εθνικοθρησκευτικά ιδανικά και τις αξίες χάρη στις οποίες το Έθνος μας διατήρησε την υπόστασή του και μεγαλούργησε. Μηδενιστές, υλόφρονες και τιποτόφρονες, ρίχτηκαν με μανία στο ξερίζωμα και στο ξεθεμέλιωμα. Μία πτυχή της καταστροφικής τους μανίας αποτελεί και η μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών, ενταγμένη στους προφανείς σχεδιασμούς της Νέας Τάξης. Έχοντας απέναντί τους μία αναξια, συμβιβασμένη και ψοφοδεή εκκλησιαστική ηγεσία θύουν και απολύουν!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι δεν με ανησυχεί τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ. Αναμενόμενο...
Αυτό που δεν είδα ακόμη είναι τι λέει η Ν.Δ... Και αυτό στ'αλήθεια με ανησυχεί........

ΑΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΧΤΗΚΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑς ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ . ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)